loading
FOGLALÁS LÉTREHOZÁSA

A hajóutak on-line rendelését az oldalunkon akár otthona kényelméből a nap bármely időszakában véghez viheti. Természetesen, ez ingyenes és kötelezettség nélküli, egészen addig a pillanatig, amíg az első előleg be nem lesz fizetve.

Rendelését pár perc alatt megcsinálhassa:
1. Kiválasztani a hajóutat (úticél, hajótársaság, vagy más kritérium szerint)
2. Kattintson a TOVÁBB szóra
3. Megadni az utasok számát és életkorát, és esetleg a klub kártya számát, ha már a klub tagja
4. Kattintson az ÁRAJÁNLAT szóra
5. Válassza ki a kabin típusát és kattintson az árra a kabin kategóriájánál és típusánál
6. Megjelenik Önnek az árkalkuláció, válassza ki, hogy szeretné e az utasbiztosítást, vagy sem
7. Kattintson a TOVÁBB szóra
8. Töltse ki a kívánt adatokat és kattintson a KÜLDÉS szóra

... és az Ön kötelezettség nélküli kérelme máris kész van, a megerősítése megérkezik az e-mailre. Amennyiben megszeretné erősíteni ezt a hajóutat, akkor kikell fizetnie az első előleget a megadott napig és időpontig. Ha a hajóutat nem erősíti meg, akkor sem történik semmi baj, a kérelme elveszik. Ha a hajóutat megerősíti, akkor bebiztosítja magának a legszebb kirándulást!


A HAJÓÚT ELŐTT

Utazási dokumentum: mint személyazonossági okmányként szükséges az útlevél, aminek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie a feltételezett hazaút előtt. Ha gyermekkel utaznak, kivétel nélkül az összes gyereknek kortől függetlenül rendelkeznie kell saját útlevéllel. Azon hajóutak esetén, amikor a hajó csak Európai Unió területein áll meg, a Magyar állampolgároknak elég csak az érvényes személyi igazolvány.

Fedélzeti beszállókártya: a hajófedélzetre csak érvényes személyazonossági okmány és a beszállókártya felmutatása után engednek fel. A beszállókártyáját a teljes összeg befizetése és a személyes adatok kitöltése után után küldjük Önnek. A beszállókártyáját a hajótársaság állítja ki kb. 2-3 héttel a hajóút kezdete előtt (értsd: kihajózási napjától), és legkésőbb pár nappal a hajóút előtt. E-mailben küldjük el az Ön e-mail címére. Amint megkapja a beszállókártyát fontos, hogy leellenőrizze a személyes adatokat, hogy egyeznek-e a személyazonossági okmányával. Név megváltoztatása lehetséges, de pótbérrel jár (függ a kabin típusától, változások a hajótársaság szabályaihoz igazodnak). Egyaránt ellenőrizze le, hogy a beszállókártyáján megtalálja az összes csomagot, amit megvett vagy lefoglalt (repülőjegyek, parkolás, üdítő vagy internet csomag, stb.)

Földközi-tenger: amennyiben a Fölközi-tengeren hajózik és az Európai Úniós államok országában áll meg a hajó, utazhat személyigazolvánnyla.

Kuba és USA: mielőtt elutazna, és nem Európai Uniós országot látogat meg, ne felejtse el ellenőrizni, hogy az adott országokban köteles e vízummal vagy más dokumentummal rendelkeznie. USA hajóutak esetében szükséges beregisztrálnia az ESTA rendszerbe interneten keresztül. Szintén a Karib-tengeren való hajózásra, amely Havannából indul szükséges igényelnie vízumot/kubai turisztikai kártyát és utazási biztosítást, ami érvényes Kubán is.

Információ a vízumról: sok országban a határ átlépése után is igénybe vehető a vízum, tehát a repülőtereken és a kikötőkben. Bármilyen kérdés esetén forduljon hozzánk, szívesen segítünk az információk keresésében, vagy felajánljuk, hogy forduljon a Külügyminisztériumhoz, ahol az összes turisztikai információhoz hozzájuthat (Magyarországon a www.kum.gov.hu oldalon). Minden utasunknak ajánljuk, hogy kössön utazási biztosítást, főleg baleset esetére, de legfőképp stornóbiztosítást.

Megengedett poggyász: poggyászok száma eltérhető lehet a hajótársaságoknál. Az MSC Cruises társaság 2 db poggyászt enged meg (max. 23 kiló, 90x75x43 cm méretek) + 2 db kézi poggyászt/ 1 utasra. A Costa Cruises társaságnál nincs limitálva a poggyász mennyisége, de figyelembe kell venni a kabin méreteket is, mert a nagyobb mennyiségű poggyász több heyet foglal el a kabinban. Ezért ajánljuk az 1 poggyászt/ főre. Egyaránt figyelembe kell venni, ha repülővel utazik, akkor a repülőtársaság által kiadott szabályok szerint kell igazodni a poggyász terén. Babakocsi és tolószék természetesen elfogadott a hajófedélzeten, babakocsikat a kabin előtt szokás hagyni (Foglalásnál figyelmeztesse irodánkat!)

Mit vigyek magammal a poggyászban: kényelmes és praktikus ruhákat, lábbelit. Gondolni kell arra is, hogy a hajó kihorgonyzásánál lehetőségük van részt venni bizonyos programokban (vagy individuális, vagy hajó által szervezett), tehát megfelelő és kényelmes cipő elengedhetetlen. Különben laza ruhaviselet uralkodik a hajón. A medencék és jacuzzik rossz időben is működnek, ezért ne felejtsék elhozni magukkal a fürdőruhájukat. Amennyiben szeretnék meglátogatni a fitness termet is, sport öltözéket is hozzanak. Úticéltól és évszaktól függően számítani kell hidegebb időjárásra is – tehát melegebb ruházat is kerüljön a bőröndbe.

Esték a hajón: estére alkalmi ruháa viselését ajánljuk, amely függ a hajótársaságtól, programtól és az éttermektől, amit kiválasztott. Abba az étterembe, ahol felszolgált menüvel várják nem illendő strandpapucsba menni. Uraknak könnyű zakót és hosszúnadrágot, hölgyeknek pedig blúzt, hosszú nadrággal, vagy ruhát ajánlunk. Amennyiben gourman étteremben tölti majd el az estélyét, ajánljuk Önnek a formális öltözéket – uraknak zakó, ing és nyakkendő, hölgyeknek pedig koktél ruhákat. Persze, ez nem kötelesség, elsősorban is nyaraláson van, aminek az a lényege, hogy jól érezze magát.

Ne felejtse elvinni: fürdőruha, esernyő, napszemüveg, naptej (szezontól függően), könnyű kardigán vagy kabátot estére, mivel a hajón állandó jelleggel klíma működik.

Amit otthon hagyhatnak: törülközőket, hajszárítót, strand törölközőket – ezeket a kabinjában ill. fürdőszobában találja, továbbá sampont és a tusfürdőt is.

Út a kikötőbe: mindig gondosan tervezze meg az útját a kikötőbe, fontos, hogy időben ott legyenek a kihajózás előtti check-innél, mert a hajó senkire nem vár. A járata (vonat/repülő/autóbusz) késése esetén a hajó társaság nem ismeri el az igényt a pénz visszatérítésre. Ugyanúgy, ha személyautóval utazik a kikötőbe, ne az utolsó pillanatban induljon el, számítson egy kis rezerva időt előre nem látható dolgok végett.BESZÁLLÁSKOR

Érkezés a kikötőbe - repülővel: amennyiben a hajótársaságtól vette meg a repülőjegyeket is, akkor a repülőtér és a kikötő közti transzfer is biztosított. Ha egyénileg vásárolta meg repülőjegyét, akor gondoljon a repülőtér és a kikötő közti transzferre is. Ezért ajánljuk, hogy már előre informálódjon.

Érkezés a kikötőbe - autóval: individuális személyautó út esetén a kikötő jól ki van táblázva így gond nélkül odatalál majd. A kikötőben biztosíthatunk parkolóhelyet autója számára (fizetett, minden kikötőnél más a tarifa), kérjük informálódjon irodánkban. A parkolóhely neve és koordinátái a beszállókártyáján is fel lesz tüntetve. A parkolódíjat a helyszínen kell kifizetni – valamelyik társaság beleszámolja az összeget a hajón nyitott számlájába, valamelyiknél egyenesen a parkolóban kell fizetni.

Poggyász megjelölése címkével: a beszállójeggyel egybe megkapja a poggyászcímkéket, amivel minden poggyászt megkell jelölni. Poggyászaikat a check-innél leadják és a legénysé elszállítja a kabinjába. Minden értékes holmit, beleértve a személyes iratokat tartsák a kézi poggyászban, ne hagyják a bőröndben, amely nem lesz szem előtt (ez a beszállásnál és kiszállásknál is fontos)!

Tiltott tárgyak: mielőtt a hajófedélzetre lép minden táskát átvilágítanak és a legénység elkobozhatja azokat a dolgokat, melyek nem megengedettek a felszínen. Ide tartozik pl.: fegyver és lőszer, robbanószerek, tűzijátékok és görögtüzeket, sűrített vagy cseppfolyós gáz (égő, nem égő, hűtő, izgatószer, mérges gázok - gáztöltő gázfőzőbe, világítórakéta pisztolyba, startoló pisztolyokat, infekciós maró, radioaktív vagy mérges anyagokat, vagy akármilyen éles tárgyat, amely fegyverként használható (olló, kés, stb.). Továbbá a fedélzetre tilos ételt és italt vinni egészségi és biztonsági okok miatt, így a legénységnek jogában áll elkobozni ezeket. Ez a rendelet érvényes azokra az ételekre és italokra is, amit a hajóút bizonyos állomásainál vásárolt. Ezeket a legénység elveszi és hajóút végén visszaszolgáltatja. Kivétel persze a csecsemők számára készített készítmények és azon ételek, melyek diabetikusok számára készültek és folyékony orvosságok.

Kézi poggyász: (kisebb kuffer, táska vagy retikült) meg engedik, hogy magával vigye, és jobb, ha van benne pár dolog (fürdőruha, fontos higiéniai dolgok), ami szükséges lehet Önnek, amíg nem lesz elhelyezve kabinjába a poggyásza, amely akár pár óráig is eltelhet.

Check-in: check-in vagy a hajófedélzetre való felszállás nagyon hasonló a reptéri check-innel. A kikötőbe érkezéskor haladjon a kijelölt úton a check-in felé. Itt a check-in pultnál bejelentkeznek és leellenőrzik a útiokmányaikat A kikötőben elegendő legénység van, aki megmutatják a további utat. Check-in után következik a biztonsági ellenőrzés, amely során a biztonsági dolgozó készít Önről egy fotót. Check-inhez fontos hogy ki legyen nyomtatva a beszállókártyája.

Nefelejtse el, hogy MINDIG tartsa be a beszállókártyáján feltüntetett időpontokat, mert a hajó nem vár senkire.HAJÓÚT ALATT

Fizetés a fedélzeten: minden fizetés az ún. Cruise Cardon történik, amely egy elektronikus chip kártya – kihajózásnál a kabinokban kapják kézhez, vagy már a check-innél (társaságtól függően). A kártya a kabinok nyitására ill. a hajón igénybe vett szolgáltatások felírására szolgál. Ez azt jelenti, hogy készpénzt/ hitelkártyát a hajón egyáltalán nem használnak (kaszinón kívül). A hajóút előtt fel lesznek szólítva, hogy regisztrálják be a hitel- vagy a bankkártyájukat így a Cruise Card lesz az egyetlen fizetőeszköze a fedélzeten. A hajóút végén megkapja a teljes számlát és a recepción kifizetheti az összeget akár készpénzben is. Mielőtt fizetne, ellenőrizze le az számláját és amennyiben valami különbséget fedezne fel, azonnal szóljon a recepción.

Hajóújság: kabinjába minden este egy hajóújságot kap, amelyben megtalálja az összes információt a másnapi programokról és tevékenységekről, ugyanúgy, mint a hajó érkezését és kihajózását és a kirándulásokkal kapcsolatos infókat.

Orvos: minden hajón található egy egészségügyi központ orvossal, akinek a felügyelete alá tartozik az egészségügyi személyzet. A központ nyitvatartási idejét és telefonszámát megtalálja a hajóújságban. Sürgősségi szolgálatot naponta 24 órán át áll minden beteg rendelkezésére. Annak ellenére, hogy az egészségügyi központ széles választékot kínál orvosságok terén, ajánljuk, hogy vigyék magukkal a szükséges orvosságaikat. Az orvosi ellátás a hajón fizetett, árjegyzéket az egészségügyi központban találják meg. Fizetés mindig Cruise Card által történik, és a hajóút végén kapja kézhez a számlát. Minden utasunknak ajánljuk, hogy itthon kössenek megfelelő utazási biztosítást.

Étkezés: az étkezés lehetősége a hajón nagyon sok fajtájú. Van egy fő étterem, melynek neve a Cruis Card-on szerepel a megadott vacsoraidőponttal. Továbbá itt van az önkiszolgáló étterem/ büfé, ahova bármikor érkezik a nap folyamán, mindig rengeteg fajta ételt talál. Ezek napszaktól függően változnak. Ide nem szükséges a formális öltözet, míg a fő étteremben formális, elegáns öltözet az elvárt. Az éttermek nyitva tartását megtalálja a hajóújságban.

Reggeli: büfé formában tálalva az önkiszolgáló étteremben. Itt találhatóak az italgépek, melyek üdítőt, vizet, kávét és teát kínálnak. Lehetősége van, hogy a reggelit a kabinjában fogyassza el (kérésre, ingyen/ felár ellenében - kabin típusától függ).

Ebéd és a vacsora: a fő étteremben vagy az önkiszolgáló étteremben van tálalva, attól függ, hogy Ön mit részesít előnyben. A büfébe nem kell el