loading
FOGLALÁS LÉTREHOZÁSA

A hajóutak on-line rendelését az oldalunkon akár otthona kényelméből a nap bármely időszakában véghez viheti. Természetesen, ez ingyenes és kötelezettség nélküli, egészen addig a pillanatig, amíg az első előleg be nem lesz fizetve.

Rendelését pár perc alatt megcsinálhassa:
1. Kiválasztani a hajóutat (úticél, hajótársaság, vagy más kritérium szerint)
2. Kattintson a TOVÁBB szóra
3. Megadni az utasok számát és életkorát, és esetleg a klub kártya számát, ha már a klub tagja
4. Kattintson az ÁRAJÁNLAT szóra
5. Válassza ki a kabin típusát és kattintson az árra a kabin kategóriájánál és típusánál
6. Megjelenik Önnek az árkalkuláció, válassza ki, hogy szeretné e az utasbiztosítást, vagy sem
7. Kattintson a TOVÁBB szóra
8. Töltse ki a kívánt adatokat és kattintson a KÜLDÉS szóra

... és az Ön kötelezettség nélküli kérelme máris kész van, a megerősítése megérkezik az e-mailre. Amennyiben megszeretné erősíteni ezt a hajóutat, akkor kikell fizetnie az első előleget a megadott napig és időpontig. Ha a hajóutat nem erősíti meg, akkor sem történik semmi baj, a kérelme elveszik. Ha a hajóutat megerősíti, akkor bebiztosítja magának a legszebb kirándulást!


A HAJÓÚT ELŐTT

Utazási dokumentum: mint személyazonossági okmányként szükséges az útlevél, aminek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie a feltételezett hazaút előtt. Ha gyermekkel utaznak, kivétel nélkül az összes gyereknek kortől függetlenül rendelkeznie kell saját útlevéllel. Azon hajóutak esetén, amikor a hajó csak Európai Unió területein áll meg, a Magyar állampolgároknak elég csak az érvényes személyi igazolvány.

Fedélzeti beszállókártya: a hajófedélzetre csak érvényes személyazonossági okmány és a beszállókártya felmutatása után engednek fel. A beszállókártyáját a teljes összeg befizetése és a személyes adatok kitöltése után után küldjük Önnek. A beszállókártyáját a hajótársaság állítja ki kb. 2-3 héttel a hajóút kezdete előtt (értsd: kihajózási napjától), és legkésőbb pár nappal a hajóút előtt. E-mailben küldjük el az Ön e-mail címére. Amint megkapja a beszállókártyát fontos, hogy leellenőrizze a személyes adatokat, hogy egyeznek-e a személyazonossági okmányával. Név megváltoztatása lehetséges, de pótbérrel jár (függ a kabin típusától, változások a hajótársaság szabályaihoz igazodnak). Egyaránt ellenőrizze le, hogy a beszállókártyáján megtalálja az összes csomagot, amit megvett vagy lefoglalt (repülőjegyek, parkolás, üdítő vagy internet csomag, stb.)

Földközi-tenger: amennyiben a Fölközi-tengeren hajózik és az Európai Úniós államok országában áll meg a hajó, utazhat személyigazolvánnyla.

Kuba és USA: mielőtt elutazna, és nem Európai Uniós országot látogat meg, ne felejtse el ellenőrizni, hogy az adott országokban köteles e vízummal vagy más dokumentummal rendelkeznie. USA hajóutak esetében szükséges beregisztrálnia az ESTA rendszerbe interneten keresztül. Szintén a Karib-tengeren való hajózásra, amely Havannából indul szükséges igényelnie vízumot/kubai turisztikai kártyát és utazási biztosítást, ami érvényes Kubán is.

Információ a vízumról: sok országban a határ átlépése után is igénybe vehető a vízum, tehát a repülőtereken és a kikötőkben. Bármilyen kérdés esetén forduljon hozzánk, szívesen segítünk az információk keresésében, vagy felajánljuk, hogy forduljon a Külügyminisztériumhoz, ahol az összes turisztikai információhoz hozzájuthat (Magyarországon a www.kum.gov.hu oldalon). Minden utasunknak ajánljuk, hogy kössön utazási biztosítást, főleg baleset esetére, de legfőképp stornóbiztosítást.

Megengedett poggyász: poggyászok száma eltérhető lehet a hajótársaságoknál. Az MSC Cruises társaság 2 db poggyászt enged meg (max. 23 kiló, 90x75x43 cm méretek) + 2 db kézi poggyászt/ 1 utasra. A Costa Cruises társaságnál nincs limitálva a poggyász mennyisége, de figyelembe kell venni a kabin méreteket is, mert a nagyobb mennyiségű poggyász több heyet foglal el a kabinban. Ezért ajánljuk az 1 poggyászt/ főre. Egyaránt figyelembe kell venni, ha repülővel utazik, akkor a repülőtársaság által kiadott szabályok szerint kell igazodni a poggyász terén. Babakocsi és tolószék természetesen elfogadott a hajófedélzeten, babakocsikat a kabin előtt szokás hagyni (Foglalásnál figyelmeztesse irodánkat!)

Mit vigyek magammal a poggyászban: kényelmes és praktikus ruhákat, lábbelit. Gondolni kell arra is, hogy a hajó kihorgonyzásánál lehetőségük van részt venni bizonyos programokban (vagy individuális, vagy hajó által szervezett), tehát megfelelő és kényelmes cipő elengedhetetlen. Különben laza ruhaviselet uralkodik a hajón. A medencék és jacuzzik rossz időben is működnek, ezért ne felejtsék elhozni magukkal a fürdőruhájukat. Amennyiben szeretnék meglátogatni a fitness termet is, sport öltözéket is hozzanak. Úticéltól és évszaktól függően számítani kell hidegebb időjárásra is – tehát melegebb ruházat is kerüljön a bőröndbe.

Esték a hajón: estére alkalmi ruháa viselését ajánljuk, amely függ a hajótársaságtól, programtól és az éttermektől, amit kiválasztott. Abba az étterembe, ahol felszolgált menüvel várják nem illendő strandpapucsba menni. Uraknak könnyű zakót és hosszúnadrágot, hölgyeknek pedig blúzt, hosszú nadrággal, vagy ruhát ajánlunk. Amennyiben gourman étteremben tölti majd el az estélyét, ajánljuk Önnek a formális öltözéket – uraknak zakó, ing és nyakkendő, hölgyeknek pedig koktél ruhákat. Persze, ez nem kötelesség, elsősorban is nyaraláson van, aminek az a lényege, hogy jól érezze magát.

Ne felejtse elvinni: fürdőruha, esernyő, napszemüveg, naptej (szezontól függően), könnyű kardigán vagy kabátot estére, mivel a hajón állandó jelleggel klíma működik.

Amit otthon hagyhatnak: törülközőket, hajszárítót, strand törölközőket – ezeket a kabinjában ill. fürdőszobában találja, továbbá sampont és a tusfürdőt is.

Út a kikötőbe: mindig gondosan tervezze meg az útját a kikötőbe, fontos, hogy időben ott legyenek a kihajózás előtti check-innél, mert a hajó senkire nem vár. A járata (vonat/repülő/autóbusz) késése esetén a hajó társaság nem ismeri el az igényt a pénz visszatérítésre. Ugyanúgy, ha személyautóval utazik a kikötőbe, ne az utolsó pillanatban induljon el, számítson egy kis rezerva időt előre nem látható dolgok végett.BESZÁLLÁSKOR

Érkezés a kikötőbe - repülővel: amennyiben a hajótársaságtól vette meg a repülőjegyeket is, akkor a repülőtér és a kikötő közti transzfer is biztosított. Ha egyénileg vásárolta meg repülőjegyét, akor gondoljon a repülőtér és a kikötő közti transzferre is. Ezért ajánljuk, hogy már előre informálódjon.

Érkezés a kikötőbe - autóval: individuális személyautó út esetén a kikötő jól ki van táblázva így gond nélkül odatalál majd. A kikötőben biztosíthatunk parkolóhelyet autója számára (fizetett, minden kikötőnél más a tarifa), kérjük informálódjon irodánkban. A parkolóhely neve és koordinátái a beszállókártyáján is fel lesz tüntetve. A parkolódíjat a helyszínen kell kifizetni – valamelyik társaság beleszámolja az összeget a hajón nyitott számlájába, valamelyiknél egyenesen a parkolóban kell fizetni.

Poggyász megjelölése címkével: a beszállójeggyel egybe megkapja a poggyászcímkéket, amivel minden poggyászt megkell jelölni. Poggyászaikat a check-innél leadják és a legénysé elszállítja a kabinjába. Minden értékes holmit, beleértve a személyes iratokat tartsák a kézi poggyászban, ne hagyják a bőröndben, amely nem lesz szem előtt (ez a beszállásnál és kiszállásknál is fontos)!

Tiltott tárgyak: mielőtt a hajófedélzetre lép minden táskát átvilágítanak és a legénység elkobozhatja azokat a dolgokat, melyek nem megengedettek a felszínen. Ide tartozik pl.: fegyver és lőszer, robbanószerek, tűzijátékok és görögtüzeket, sűrített vagy cseppfolyós gáz (égő, nem égő, hűtő, izgatószer, mérges gázok - gáztöltő gázfőzőbe, világítórakéta pisztolyba, startoló pisztolyokat, infekciós maró, radioaktív vagy mérges anyagokat, vagy akármilyen éles tárgyat, amely fegyverként használható (olló, kés, stb.). Továbbá a fedélzetre tilos ételt és italt vinni egészségi és biztonsági okok miatt, így a legénységnek jogában áll elkobozni ezeket. Ez a rendelet érvényes azokra az ételekre és italokra is, amit a hajóút bizonyos állomásainál vásárolt. Ezeket a legénység elveszi és hajóút végén visszaszolgáltatja. Kivétel persze a csecsemők számára készített készítmények és azon ételek, melyek diabetikusok számára készültek és folyékony orvosságok.

Kézi poggyász: (kisebb kuffer, táska vagy retikült) meg engedik, hogy magával vigye, és jobb, ha van benne pár dolog (fürdőruha, fontos higiéniai dolgok), ami szükséges lehet Önnek, amíg nem lesz elhelyezve kabinjába a poggyásza, amely akár pár óráig is eltelhet.

Check-in: check-in vagy a hajófedélzetre való felszállás nagyon hasonló a reptéri check-innel. A kikötőbe érkezéskor haladjon a kijelölt úton a check-in felé. Itt a check-in pultnál bejelentkeznek és leellenőrzik a útiokmányaikat A kikötőben elegendő legénység van, aki megmutatják a további utat. Check-in után következik a biztonsági ellenőrzés, amely során a biztonsági dolgozó készít Önről egy fotót. Check-inhez fontos hogy ki legyen nyomtatva a beszállókártyája.

Nefelejtse el, hogy MINDIG tartsa be a beszállókártyáján feltüntetett időpontokat, mert a hajó nem vár senkire.HAJÓÚT ALATT

Fizetés a fedélzeten: minden fizetés az ún. Cruise Cardon történik, amely egy elektronikus chip kártya – kihajózásnál a kabinokban kapják kézhez, vagy már a check-innél (társaságtól függően). A kártya a kabinok nyitására ill. a hajón igénybe vett szolgáltatások felírására szolgál. Ez azt jelenti, hogy készpénzt/ hitelkártyát a hajón egyáltalán nem használnak (kaszinón kívül). A hajóút előtt fel lesznek szólítva, hogy regisztrálják be a hitel- vagy a bankkártyájukat így a Cruise Card lesz az egyetlen fizetőeszköze a fedélzeten. A hajóút végén megkapja a teljes számlát és a recepción kifizetheti az összeget akár készpénzben is. Mielőtt fizetne, ellenőrizze le az számláját és amennyiben valami különbséget fedezne fel, azonnal szóljon a recepción.

Hajóújság: kabinjába minden este egy hajóújságot kap, amelyben megtalálja az összes információt a másnapi programokról és tevékenységekről, ugyanúgy, mint a hajó érkezését és kihajózását és a kirándulásokkal kapcsolatos infókat.

Orvos: minden hajón található egy egészségügyi központ orvossal, akinek a felügyelete alá tartozik az egészségügyi személyzet. A központ nyitvatartási idejét és telefonszámát megtalálja a hajóújságban. Sürgősségi szolgálatot naponta 24 órán át áll minden beteg rendelkezésére. Annak ellenére, hogy az egészségügyi központ széles választékot kínál orvosságok terén, ajánljuk, hogy vigyék magukkal a szükséges orvosságaikat. Az orvosi ellátás a hajón fizetett, árjegyzéket az egészségügyi központban találják meg. Fizetés mindig Cruise Card által történik, és a hajóút végén kapja kézhez a számlát. Minden utasunknak ajánljuk, hogy itthon kössenek megfelelő utazási biztosítást.

Étkezés: az étkezés lehetősége a hajón nagyon sok fajtájú. Van egy fő étterem, melynek neve a Cruis Card-on szerepel a megadott vacsoraidőponttal. Továbbá itt van az önkiszolgáló étterem/ büfé, ahova bármikor érkezik a nap folyamán, mindig rengeteg fajta ételt talál. Ezek napszaktól függően változnak. Ide nem szükséges a formális öltözet, míg a fő étteremben formális, elegáns öltözet az elvárt. Az éttermek nyitva tartását megtalálja a hajóújságban.

Reggeli: büfé formában tálalva az önkiszolgáló étteremben. Itt találhatóak az italgépek, melyek üdítőt, vizet, kávét és teát kínálnak. Lehetősége van, hogy a reggelit a kabinjában fogyassza el (kérésre, ingyen/ felár ellenében - kabin típusától függ).

Ebéd és a vacsora: a fő étteremben vagy az önkiszolgáló étteremben van tálalva, attól függ, hogy Ön mit részesít előnyben. A büfébe nem kell előre időpontot foglalni. A vacsora időpontját kiválaszthatja a hajóút foglalása idején, amennyiben magasabb kategóriájú kabintípust választ. Amennyiben nem volt lehetősége kiválasztani a vacsora időpontját, vacsora idejét a hajótársaság szabja meg.

Tematikus éttermek: a fő és az önkiszolgáló éttermen kívül a hajó fedélzetén tematikus éttermek is találhatók. Amennyiben itt szeretne étkezni, ez már nincs benne az hajóút árában (fizetős) és előfoglalást igényel. Gyakran az éttermek menüjét világhírű séfek állítják össze.

Élelmiszer allergia: azok az utasok, akik valamiféle ételintoleranciában szenvednek vagy speciális diétájuk van (vegetariánus, gluténmentes, stb.) kérésre speciális menüt kaphatnak. További info irodánkban. Italok: azok az italok, amelyeket a hajóút ára nem tartalmaz külön fizetendők a Cruise Card kártyájával és megtalálhatóak majd a hajószámlán. Itt lesz feltüntetve a szervízdíj is, amely alatt a legénységnek számára tervezett borravalót kell érteni. Ezért az egész hajózás alatt nem kell aggódjanak a borravaló kapcsán. A hajótársaságok széles választékot kínálnak italcsomagok terén, melyeket a hajóút előtt irodánkon keresztül vagy a hajóút alatt a fedélzeten vásárolhat meg. Sokféle italcsomag létezik- lehetőségük van venni italcsomagot, ami csak egy fajta italt tartalmaz, mint például víz, kávé, sör vagy bor, vagy kedvező all inclusive ital csomagok, amelyben már benne vannak azok az italok, amit majd a fedélzeten fogyasztanak el (figyelembe kell venni azt is, hogy az egyes italcsomagoknál nem minden ital van benne az árban. Hajók már sokszor elkészítik az „Al ital lapok”, vagy a pontos leírásokat megtalálhatja az adott társaság oldalán). Abban az esetben, ha már megvette az italcsomagokat, fel lesz tüntetve az Ön Cruise Card kártyáján.

Duty free üzletek: hajó fedélzetén találhatók a vámmentes üzletek (dutty free), amelyek különböző árut kínálnak – parfümök, ékszer és órák, szemüvegek, retikülök, kozmetikai áruk, dohány készítmények és emléktárgyakat. Ezekben a boltokban a fizetés is a Cruise Cark kártya által történik, amely a hajóút végén lesz Önnek kiszámlázva.

Kirándulások: a hajó fedélzetén lehetőségük lesz kiválasztani sok fakultatív kirándulásból, amelyet a hajótársaság kínál fel. Kirándulások fizetettek, az árjegyzékeket megtalálják a hajó fedélzetén. Sok típusú kirándulásból lehet választani- komplett városnézés, emlékhelyek és emlékművek meglátogatása, helyi konyha ízei kóstolása, hajókirándulások snorklingel, természeti látványosságok és sok más. A kirándulás kiválasztásánál figyelembe kell venni a fizikai nehézségeket minden egyes kirándulásoknál. Általános információkat a kirándulásokról megtalálja a hajó újságokban, vagy informálódhatnak róluk a speciálisan kialakított információs pultoknál, ahol a hajólegénység örömmel választ ad az Ön kérdéseire. Kirándulások nem kötelezőek, összes utas magának is csinálhat individuális kirándulásokat. A kikötőkben mindig találhatók taxik vagy fizetett shutlle autóbuszok, amelyek elviszik Önöket a kívánt helyre.

Program a hajón: a hajó fedélzetén sok attrakció található, amik maximális élményt nyújtnak Önnek. Gyerekeknek ki vannak alakítva speciális klubok és tevékenységek, közben a szülők kiélvezhetik a pihenést. A fitness centrum sok kurzust és testmozgási lehetőséget kínál – pilátesz, jóga, spinning, aquagimnasztik és sok más. Egyaránt a Spa areális is sok lehetőséget kínál – kozmetikai kezeléseket, fodrászatot, szépség szalont, masszázsok gyerekeknek és felnőtteknek. Összes Spa areális tevékenység fizetett. Este sokrétegű program vár a kedves utasokra – előadások a színházban (musicelek, akrobata előadások és más), diszkó, mozi, kaszinó, zenés fellépések klubokban.

Szerviz díjak: szerviz díjak, vagy borravalók egy olyan díj, amit a hajótársaság számláz ki az utasoknak a hajólegénység szolgáltatásaiért, amelyek közé soroljuk például a pincéreket és szobalányokat, ezért a legénységnek nem kell adni semmi borravalót. A díj az alapján lesz kiszámítva, hogy mennyi éjszakát tölt az utas hajó fedélzetén, és bele van számolva a végső számlába, amelyet majd a hajóút végén megkap. Ez a szerviz díj ára függ a hajótársaságtól, úti céltól és kabin kategóriájától, többnyire 9 és 13 euró körül mozog, egy éjszaka/egy személy (gyerekek szerviz díja ára általában fele a felnőttekéhez képest). Ez a díj annak az érdekében lett beiktatva, hogy a maximális szolgáltatás nyújtása be legyen tartva.

Széf: összes kabinban található biztonsági trezor/széf, ahova el rakhatják az Önök értékeit. Értesítjük Önt, hogy a hajótársaság nem felel az elveszett vagy ellopott személyes értékekért, amit a kabinban, poggyászban vagy szem előtt lett hagyva.

Dohányzás a hajó fedélzetén: dohányozni a hajó fedélzetén csak a kijelölt helyeken lehet, többnyire azokon a helyeken, ahol nagyobb a légáramlás. A világszabványok szerint, a nem dohányzós részből több van, mint a dohányzósból. Nem szabad ott dohányozni, ahol ételt tálalnak fel, egészségügyi központban, gyerekek részére fent tartott területeken, folyosókon, liftben és közelükben, azokon a helyeken, ahol az utasok csoportosulnak a biztonsági gyakorlatoknál, partraszálláskor és kihajózáskor a kirándulásokra, nyilvános WC-en és bárokban, amik közel vannak azokhoz a helyekhez, ahol ételt szolgálnak fel. Teljesen tiltva van a kabinban és a kabin erkélyeken való dohányzás a magas tűzveszély végett.

Elektromos feszültség a hajó fedélzetén: összes kabin a hajó fedélzetén el van látva 110V/220V feszültségű csatlakozóval. A hajó fedélzetén nem szabad felvinni olyan tárgyakat, ami hőt generálhat – vízforralót, tejmelegítőt gyermekek részére, villanymelegítőket az ágyba és sok mást. Amennyiben szükségük lenne adapterre, nyugodtan forduljanak a recepcióra.

Különleges csomagok: az összes hajótársaság kínál az utasainak olyan csomagot, amely valamilyen neves eseménnyel összekapcsolható, vagy ha valaki csak meglepni szeretne valakit. Kérésre rendelhető szülinapi vagy más torták, virágok, kosarak friss gyümölccsel, üveg pezsgő vagy esetleg bor, tálca finomság, esetleg szuvenír. Egyaránt előre megrendelhető a wellness csomagok is – masszázsok, manikűr vagy pedikűr, táncóra vagy fitness, kozmetikai kezelések. Amennyiben kérdésük lenne a speciális csomagokról forduljanak hozzánk.

Mosoda: a hajó fedélzetén igénybe vehető a mosoda szolgáltatása – mosás és vasalási lehetőséggel. A szolgáltatások árait a kabinban találják meg, vagy érdeklődjenek a recepción.Kikötéskor

Számla: az utolsó nap folyamán este megtalálják a kabinjukban a számlakivonatot. Több lehetőség is van arra, hogy fizesse ki ezt a számlát. Ha az út elején az választotta ki, hogy hitel vagy bankkártyával fog fizetni, automatikusan le lesz vonva a kártyájáról, és elég lesz, ha lekontrolálja, hogy az összes tétel a számlán valós e. Bármilyen hiba vagy reklamáció esetén kérem, forduljon a recepcióra. Ha a hajóút elején más fizetési lehetőséget választott, számlán fel lesz tüntetve a lehetőségek.

Hajó érkezése a kikötőbe: a hajó beérkezésekor a kikötőbe azonnal még nem lehet kiszállni, megkell várni, amíg a hajó lehorgonyoz. Kiszálláskor előnyt élveznek azok, akiknek rövid időn belül indul a repülőgépük, majd azok az utasok következnek, akiknél fellép a fel és a le szállás előnye (kabintípustól függ). A kiszállás csoportokban történik és az ezzel kapcsolatos információt az előző napi hajóújságban találják meg.

Poggyász kikötés előtt: az utolsó este folyamán újra fel kell címkézni a poggyászukat. A címkéket a hajóújsággal együtt kapják meg. A felcímkézett poggyászt tegyék ki a kabinok elé, majd az este folyamán azt a legénység elszállítja. A hajó elhagyása után (hasonlóan a repterekhez) egy gyüjtőponton átvehetik.

A hajóút értékelése:
Észrevételeit, élményeit, hozzászólásait és tapasztalatait nagyra értékeljük. örülni fogunk bármilyen visszajelzésnek hazaútjuk után.A LEGHASZNOSABB TANÁCS A LEGVÉGÉRE

ne felejtsék el, hogy a hajóutak kizárólag a hajótársaság által kiadott szabályok szerint működnek. Ha az út folyamán bármi kellemetlenség érné, kérjük azonnal forduljon tanácsért a recepcióhoz. Ha bármilyen kérdésük lenne, forduljanak hozzánk. Jó pihenést kívánunk, érezzék jól magukat!

Kívánunk felejthetetlen és élményekben gazdag kirándulást.
Gyerehajora.com csapata
+3615507355| info@gyerehajora.com

Köszönjük a bizalmat, és ha elégedett volt ajánlja irodánkat másoknak is!